Snabbväxaren Fortnox – har kontor med ”HögforsGST Inside”

Leveransen
Till Fortnox kontor har HögforsGST levererat:

Fjärrvärmecentral
Fjärrkylcentral


Produkterna har objektsanpassats efter byggnadens effektbehov.
fortnoxCase

Flytten till nya lokaler i Arenastaden i Växjö var efterlängtad för Fortnox.

Snabbväxaren Fortnox – har kontor med ”HögforsGST Inside"

Flytten till nya lokaler i Arenastaden i Växjö var efterlängtad för Fortnox. Med 7 våningar och 4 000 kvm kontorsyta har det snabbväxande företaget nu gott om plats för fortsatt utveckling. HögforsGST har levererat fjärrvärmecentral och fjärrkylcentral till kontorsfastigheten.

Arenastaden i Växjö är unik i sitt slag. Här finns hallar och arenor för en rad idrotter – bland annat fotboll, ishockey och friidrott – och här finns även nybyggda kontor. Två 8-våningshus med totalt 9 000 kvm kontor planeras. Det första huset är redan uppfört och byggstart för det andra sker när hyresavtal är skrivet.

Spännande verksamhet

I det första huset har Växjöföretaget Fortnox flyttat in på 7 av de 8 våningarna. Fortnox börjar närma sig 200 anställda och erbjuder digitala tjänster inom bland annat redovisning för småföretag. Fyra år i rad har företaget uppmärksammats som Gasellföretag av Dagens Industri och även utsetts till ett av landets Superföretag av tidningen Veckans Affärer.

– Fortnox har en spännande verksamhet som definitivt har framtiden för sig, säger Urban Gustavsson, vd för HögforsGST i Sverige. Det gör att det känns hedrande för oss att vara med och leverera värmeteknisk utrustning till huset där de ska ta sig vidare i sin expansion. Vi har levererat både fjärrvärmecentral och fjärrkylcentral till vår kund Cretec Installation AB.

Styrning för varje våningsplan

Cretec Installation har ansvarat för installationen av vs, ventilation och kyla i det nya kontorshuset.

– Tillsammans med HögforsGST har vi tagit fram en totallösning där värme, kyla och luft styrs individuellt för varje våningsplan, berättar Michael Arvidsson, vs-ansvarig på Cretec Installation. Vi valde HögforsGST och deras produkter eftersom vi har en lång relation tillsammans och vet att vi gemensamt kan ta fram effektiva lösningar för olika typer av lokaler. Det har vi gjort även denna gång.